چهارشنبه 19 دی 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

عملکرد واحد HSE هلدینگ پتروپالایش اصفهان طی ۸ ماه سال جاری

  • 01 آذر 1401
  • 10:45
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 637 بازدید
  • Article Rating
عملکرد واحد HSE هلدینگ پتروپالایش اصفهان طی ۸ ماه سال جاری


مدیربهداشت، ایمنی و محیط زیست هلدینگ پتروپالایش اصفهان گزارشی از عملکرد واحد HSE هلدینگ پتروپالایش اصفهان را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پالایش نفت به نقل از روابط عمومی و بین‌الملل هلدینگ پالایش نفت اصفهان، واحد HSE یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در شرکتها و به ویژه شرکت‌های صنعت نفت است، از این رو به منظور آشنایی با عملکرد و برنامههای بخش HSE هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت‌وگویی را با عباس آقابابایی، مدیربهداشت، ایمنی و محیط زیست این هلدینگ داشته‌ایم که متن آن را در ادامه میخوانید…
*از ابتدای سال جاری تاکنون، چه میزان از‌ طرح‌های پیشرفت‌ و توسعه‌‌ای که در بخش HSE پیش‌بینی شده بود، رسیده‌اید؟
با توجه به اولویت طرح‌های HSE و اهمیت این طرح ها اهداف مد نظر تا حدود ۷۰ درصد محقق شده است.
*در سال جاری بخش HSE پالایشگاه در زمینه جلوگیری از آلودگی هوا و همچنین حفظ حوضه‌های آبی زیرزمینی و رو زمینی، چه اقداماتی انجام داده است؟
در بخش کاهش آلودگی هوا، خرید، جانمایی و نصب تعداد ۵ دستگاه آنالایزر برخط ترکیبات آلی فرار (VOC) در شعاع تاثیرگذار هوای اصفهان، با هدف پایش برخط میزان ترکیبات آلی فرار در هوا و ارسال برخط داده های سنجش شده تحت بستر اینترنت به سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد، پروژه خرید تعداد دو دستگاه پایش کیفی هوای محیط برای نصب در ۲ نقطه از کلانشهر اصفهان با هدف پایش مستمر شاخص‌های کیفی هوا و در راستای حفظ و صیانت از سلامت شهروندان و خرید تعداد ۹ عدد آنالایزر سنجش برخط گازهای خروجی از دودکش کوره های سایر واحدهای عملیاتی پالایشگاه اصفهان نیز در حال انجام است.
همچنین بویلرهای پالایشگاه شمالی به سیستم اکونومایزر و دی سوپرهیتر به منظور افزایش راندمان حرارتی و کاهش انتشار آلاینده های جوی نصب شد باید توجه داشت که تا پیش از این سالیانه معادل ۱۲ هزار تن گازهای گلخانه ای و ۱۰۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن به اتمسفر وارد می‌شد که از این امر جلوگیری کردیم.
در حوزه آلودگی آب نیز ۱۳ پروژه را اجرایی کرده‌ و یا در دست اجرا داریم که عنوان پروژه‌ها به شرح زیر است…
۱-پروژه در حال انجام احداث واحد بازیابی آب های فوق شور (HERO) جهت افزایش بازدهی واحد بازیافت، با تصفیه و بازگردانی حداکثری آب های دور ریز واحد تصفیه خانه پساب شاهین شهر
۲-امکان سنجی احداث واحد CCRO
۳-امکان سنجی احداث واحد (Discharge Liquid Zero (ZLD جهت بازیابی و استفاده کامل از پساب تولیدی واحد HERO براساس مطالعات انجام شده
۴-پایش مستمر آبخوان منطقه توسط آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست در نقاط متفاوت پالایشگاه و ارائه نتایج در قالب طرح خود اظهاری به سازمان حفاظت محیط زیست برای حصول اطمینان کامل از عدم نشت مواد نفتی به سفره های آب های زیر زمینی منطقه
۵-پروژه در حال انجام ساخت کولینگ هیبریدی با تکمیل مطالعات اولیه امکان سنجی پروژه، محاسبه میزان صرفه جویی آب درکولینگ هیبریدی در حدود ۵۵ درصد و به میزان ۱۷۱۴ میلیون مترمکعب در سال، با هدف کاهش هدر رفت آب و جلوگیری از تبخیر سطحی آب با استفاده از تکنولوژی هیبریدی در پالایشگاه شمالی
۶-تصفیه و بازگردانی ۳۲۰ متر مکعب در ساعت پساب ارسالی از واحد های عملیاتی در تصفیه خانه صنعتی
۷-تصفیه و بازگردانی ۴۰۰ متر مکعب در ساعت پساب تصفیه خانه صنعتی، بویلرها و برج های خنک کننده در واحد اسمز معکوس(RO)
۸-تصفیه ۴۰ متر مکعب در ساعت فاضلاب بهداشتی و استفاده جهت آبیاری فضای سبز غیر مثمر
۹-تغییر دادن آبیاری درختان و فضای سبز شرکت از قطره ایی به آبیاری زیرسطحی به صورت بخش به بخش ( ادامه دارد )
۱۰- خرید ۱۰۰۰ عدد تله بخار جدید جهت جایگزینی تله بخارهای معیوب و جلوگیری از نشت و هدر رفت بخار
۱۱-امکان سنجی و اجرای نصب جریان سنج بر روی مسیر ورودی آب به ساختمان ها و واحدهای عملیاتی در راستای پایش و کاهش مصرف آب
۱۲-نصب فن هوایی برای فلش درام شبکه کندانس جهت کاهش هدررفت آب
۱۳-امکان سنجی و اجرای تعویض لوله مسیرهای پساب زیرزمینی
*نوسازی تجهیزات و همچنین بالا رفتن تکنولوژی پالایشگاه به چه میزان روی کاهش آلایندگی هوا و سایر فاکتورهای محیط زیستی‌ تاثیر دارد؟
این امر تاثیر مثبت زیادی بر روی کاهش آلایندگی هوا و برجسته کردن نقش پالایشگاه در حفظ محیط زیست شهر اصفهان داشته است. پروژ‌ههای بازسازی و نوسازی تجهیزات پالایشگاه همچنان ادامه داشته و در زمینه آلودگی آب، هوا و خاک تاثیرگذار است.
*در بحث آلودگی هوا، به عنوان بخش HSE چه تاکیداتی به بخش‌های فنی‌ پالایشگاه کرده‌اید و چه میزان از انتظارات پوشش داده شده است؟
احداث واحد بازیافت گازهای ارسالی به مشعل های پالایشگاه (FGR) با هدف کاهش گازهای ارسالی به مشعل های پالایشگاه و خاموش نمودن آنها در راستای صیانت از حفظ محیط زیست، احداث و راه اندازی واحد تصفیه گازهای انتهایی TGT( به منظور کاهش انتشار SO2 در هوا )، پیگیری ادامه دابل سیل کردن مخازن سقف شناور برای جلوگیری از انتشار بخارات نفتی در هوا، تجهیز بویلرهای پالایشگاه شمالی به سیستم اکونومایزر و دی سوپرهیتر به منظور افزایش راندمان حرارتی و کاهش انتشار آلاینده های جوی از جمله انتظارات برآورده شده است.
*اولویت‌های HSE برای کنترل ورود آلاینده‌‌ها به محیط زیست چیست؟ با توجه به موقعیت و شرایط زیست‌محیطی‌ منطقه استقرار این پالایشگاه، در کدام زمینه‌ها مستلزم توجه بیشتر است؟
اولویت اداره HSE برای کنترل ورود آلاینده ها به محیط زیست، عدم تولید آلودگی در مبدا است واین امر همواره در هر سه حوزه هوا، آب و خاک مورد تاکید بوده است.
*آیا بودجه‌ای که برای بحث‌های زیست‌محیطی در نظر گرفته می‌شود، می‌تواند انتظارات را تامین کند؟
با توجه به دیدگاه مثبت مدیریت به مسائل و پروژه های زیست محیطی، بودجه به صورت نامحدود در اختیار است و در این زمینه محدودیتی نداریم.
*در خصوص سایر اقدامات زیرنظر HSE، برای جلوگیری از شیوع بیماری‌هایی مانند کرونا و در حال حاضر، آنفولانزای فصلی، چه پیشگیری‌ها و اقداماتی انجام شده است؟
برای پیشگیری از شیوع و کنترل بیماری کرونا و همچنین سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوانزای فصلی در شرکت پالایش نفت اصفهان اقدامات مدیریتی، بهداشتی و آموزشی به شرح زیر انجام شده است:
۱- تشکیل کارگروه های اختصاصی پیشگیری و مبارزه با کرونا و برگزاری جلسات منظم در این خصوص
۲- کاهش حضور نیروهای روزکار و افزایش پلکانی ، تقلیل ساعت کاری به میزان ۱ ساعت و ممنوعیت اضافه کاری بر اساس رنگ بندی اعلامی از ستاد ملی پیشگیری از کرونا
۳- حذف نمودن کلیه تجمعات، کلاس های آموزشی داخلی و خارجی غیرضروری
۴- عدم حضور تمامی کارکنان پرخطر به تشخیص ستاد طب صنعتی و بهداشت صنعت نفت اصفهان بر اساس شرایط استان و ممنوعیت حضور خانم های باردار( تأیید شده از مرکز سلامت کار ) با اعطای مرخصی استعلاجی
۵- اجرای دستورالعمل مدیریت هوشمند بیماری کرونا
اقدامات بهداشتی :
۱- بروزرسانی همه دستورالعمل های ارسالی از وزارت بهداشت و نفت با موضوع کرونا و برنامه ریزی در جهت انجام آن
۲- اندازه گیری درجه حرارت بدن کلیه کارکنان و کلیه مراجعه کنندگان با استفاده از دماسنج مادون قرمز در مبادی ورودی شرکت در همه ی شیفت ها
۳- توزیع پک بهداشتی شامل ماسک یکبار مصرف و ژل یا اسپری ضد عفونی کننده دست و توزیع آن به صورت هفتگی بین همه ی کارکنان رسمی، قراردادی و پیمانکاری
۴- نظارت بر اجرای شیوه نامه های ارائه شده برای بازگشایی رستوران شامل فاصله گذاری مناسب بین میز های رستوران، الزام به استفاده از قاشق و چنگال های شخصی، استفاده از ظروف یکبار مصرف برای سرو غذا، توزیع دسرها، آب آشامیدنی، نمک و فلفل و … به صورت پک شده برای هر نفر، جداسازی بخش توزیع غذا از سالن غذا خوری با نصب پرده های پلاستیکی، جمع آوری رومیزی های پارچه ای و ضد عفونی مرتب میزها در زمان توزیع غذا، الزام به گندزدایی کف سالن ها و کانترهای سرو غذا دو بار در روز، استفاده مداوم از دستگاه ازن ژنراتور جهت ضدعفونی کردن دسرها، مواد غذایی و سطوح کار ، نصب باکس های نگهداری کاورهای یکبار مصرف کفش در ورودی های سالن های پخت غذا، تهیه و نصب سیستم های هندراب برقی در رستوران
۵- تعویض شیرهای سرویس های بهداشتی به چشمی و پدالی به منظور کاهش تماس دست افراد
۶- اضافه شدن تعداد ۱۳ دستگاه اتوبوس و ۳ دستگاه مینی بوس به ناوگان سرویس های ایاب و ذهاب به منظور کاهش تعداد نفرات حاضر در سرویس های ایاب و ذهاب در راستای اجرای دستورالعمل پیشگیری از کرونا
۷- انجام واکسیناسیون مرحله اول، دوم، سوم و چهارم در مرکز سلامت کار شرکت
۸- الزام به ارائه کارت واکسن برای کلیه همکاران، مهمانان و پیمانکاران برای صدور مجوز ورود
آموزش :
۱- تهیه و توزیع کتابچه با موضوع پیشگیری از کرونا
۲- نصب بنر و پوسترهای آموزشی در سطح شرکت و شهرک شهید منتظری و بروز رسانی آن بر اساس آخرین دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت
۳- بارگزاری مطالب، پیام و فیلم های آموزشی در نرم افزار مکاتبات اداری(نیما)
۴- نصب برچسب های زمینی با موضوع پیشگیری از کرونا در مسیرهای پر تردد
۵- ارسال پیام کوتاه از طرف اداره HSE با موضوع روش های پیشگیری از کرونا
*در دوره کرونا به چه میزان پروتکل‌ها رعایت می‌شد و در صورتیکه کسی مبتلا میشد، روند و پروتکل‌ها در این پالایشگاه چه سیر و مسیری داشت؟
در دوره کرونا رعایت پروتکل های پیشگیرانه بیماری کرونا به صورت کامل در سطح شرکت پالایش نفت اصفهان رعایت شده و فرآیند مراجعه و پیگیری افراد مشکوک، محتمل یا مبتلای قطعی به کووید ۱۹ به این صورت بود که آن شخص با مراجعه به مرکز سلامت کار پالایشگاه و پر کردن فرم مربوطه، جهت انجام آزمایشات و ویزیت متخصص عفونی از ۳ روز مرخصی ارفاقی بهره مند می گردید و در صورت مبتلا بودن، ۱۴ روز مرخصی استعلاجی جهت قرنطینه و ودرمان به ایشان اعطا می گردید و جهت بازگشت به محل کار پس از درمان،حتما باید با گواهی و تایید پزشک متخصص عفونی مراجعه می نمود.
*یکی از مشکلات پرتکرار این روزها، مشکلات و چالش‌های ذهنی و اعصاب و روان است. از طرفی اگر کارگر و کارمند بلحاظ رهنی دارای آرامش باشند، بازدهی بالاتری خواهند داشت. به عنوان بخش HSE، برای بحث بهداشت روان کارکنان چه اقداماتی انجام داده‌اید و برنامه‌های آتی در‌ این زمینه چیست؟
ارتقای بهداشت روانی محیط کار به عنوان یکی از مهم ترین ابعاد توسعه و بهسازی منابع انسانی بوده و توجه سازمان به نیروهای سالم جسمی و فکری در بالا بردن سطح بهره وری ایشان تاثیر بسزایی دارد که در این راستا پروژه ارتقاء سطح سلامت در کارکنان و خانواده هایایشان در حوزه های پیشگیری، ارتقاء و درمان برای کارکنان در حال اجرا می باشد.
*بحث ایمنی از‌ مباحث بسیار‌ مهم HSE است. چه اقداماتی برای ‌ایمن کردن محیط کار و‌ همچنین وسایل و دستگاه‌ها انجام داده‌اید؟
نظارت روزانه اداره ایمنی بر فعالیت های عملیاتی و تعمیراتی،تعمیرات اساسی و پروژه های در حال ساخت، عملیات سند بلاست، حفاری‌های انجام شده، فعالیت‌های داربست بندی، کنترل تردد خودروهای سبک و سنگین، کنترل ترافیک در سطح شرکت و بلوار شهدای پالایشگاه، حمل و نقل سرویس های ایاب و ذهاب در زمان تردد پرسنل شرکت، چک تجهیزات پیمانکاران قبل از ورود به پالایشگاه ( تجهیزات برقی، ماشین آلات صنعتی و دستگاههای شرکت های پیمانکاری)، انجام بازرسی ایمنی روزانه از مخازن در حال تعمیر، بازرسی ایمنی برای صدور مجوز ورود به فضای محصور، بررسی شرایط و گاز سنجی، بازدید و بررسی شرایط کارهای گرم بخصوص جوشکاری و برشکاری، بررسی و نظارت ایمنی کار برقی و استفاده از برق ۲۲۰ ولت در واحدها به صورت روزانه، گزارش حوادث، شرایط اضطراری آتش سوزی، برگزاری جلسات تجزیه و تحلیل حوادث، صدور فرم‌های اقدام اصلاحی و پیگیری تا حصول نتیجه، شرکت در جلسات سایر ادارات و طرح مسائل ایمنی، تشکیل جلسات ماهیانه بررسی رخداد ایمنی و واکاوی موردی حوادث ( این جلسات در سطح معاونین، مدیران و روسای محترم پالایشگاه برگزار می‌شود)، شرکت در جلسات شناسایی و بازنگری ریسک ها و مخاطرات، نظارت بر فرآیند خرید و تایید البسه استحفاظی پرسنل، پیگیری خرید دستگاه‌های گازسنج جدید، پیگیری کالیبراسیون دستگاه‌های گازسنج های موجود در پالایشگاه، برگزاری دوره آموزشی HSE جهت نیروهای جدید الورود، طرح مسائل و مشکلات ایمنی در جلسات صبحگاهی ( با حضور معاونین، مدیران و روسای محترم واحدها)
*در خصوص ایمنی کار، اولویت‌ها چیست و چه نظارتی روی حفظ ایمنی از سوی کارکنان می‌شود؟
حفظ سلامت و ایمنی پرسنل و تجهیزات شرکت و جلوگیری از وقوع حادثه اولویت اداره ایمنی است. برگزاری HSE Tour با حضور معاونین، مدیران و روسای واحدها، تهیه گزارش و صدور فرم‌های اقدام اصلاحی لازم در این زمینه،شناسایی، معرفی و تشویق نفرات نمونه ایمنی (Safety Man)، پیگیری انجام مطالعات PSSR و همچنین تشکیل جلسات در این رابطه، تعریف و پیگیری اجرای پروژه‌های جدید برای بهبود شرایط HSE ( پروژه ارزیابی HSEپالایشگاه با الگوی CAP)، برگزاری مانورهای واکنش در شرایط اضطراری و پیگیری اقدامات اصلاحی در این زمینه، برگزاری دوره‌های آموزشی پرمیت برای امضاءکنندگان مجوزهای کار، بررسی پرمیت‌های کار و ارائه گزارش نتایج بررسی پرمیت‌ها به صورت سه ماهه، بررسی و بازنگری دستورالعمل ها و فرم های ایمنی ( به عنوان مثال بازنگری همه پرمیت های کار)، تهیه گزارش سه ماهه از واحدهای عملیاتی، امتیاز بندی و پیگیری اقدامات اصلاحی خروجی از این گزارشات،حضور در جلسات مدیریت تغییر از جمله اقدامات در دستور کار و مستمر برای این بخش است.
*بازرسی‌ها‌ برای تحت نظارت بودن ایمنی کارکنان و دستگاه‌ها هر چند وقت یکبار است و در صورت عدم رعایت از سوی‌ کارکنان روند برخورد و گزارش دهی چگونه است؟
به صورت روزانه انجام می گیرد. بر خورد با نفرات متخلف از قبیل اخراج موقت کارکنان، معرفی به کمیته انضباطی، درج اخطار و جریمه مالی برای پیمانکاران متخلف .
*چشم‌انداز HSE این پالایشگاه برای‌ پایان ۱۴۰۱ و سال‌های آینده چیست؟
شرکت پالایش نفت اصفهان بعنوان یک شرکت هلدینگ پتروپالایشی در راستای رعایت الزامات HSE چشم انداز رتبه اول در کشور را تدوین کرده است.

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.