جمعه 21 دی 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت به "سهام انرژی" گفت: بازنگری وزارت نفت در تعیین نرخ جدید خوراک برای جلوگیری از زیان پالایشگاه ها

  • 13 اردیبهشت 1399
  • 10:04
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 1690 بازدید
  • Article Rating
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت به "سهام انرژی" گفت: بازنگری وزارت نفت در تعیین نرخ جدید خوراک برای جلوگیری از زیان پالایشگاه ها

عاشوری گفت: فروردین 99 پالایشگاه های کشور با زیان مواجه شدند و در این زمینه برای جلوگیری از تداوم آن از وزارت نفت درخواست کردیم سیاستگذاری جدیدی برای تعیین نرخ خوراک اعمال کند تا پالایشگاه ها سرپا بمانند.

ناصرعاشوری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت در گفتگو با خبرنگار"سهام انرژی" در زمینه وضعیت حال حاضر پالایشگاه های کشور به دلیل کاهش قیمت نفت و کاهش درآمد ناشی از فروش فراورده، گفت: پالایشگاه ها در حال حاضر از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و ما طی نامه ای از وزیر نفت درخواست کردیم نرخ جدیدی برای خوراک پالایشگاه ها تعیین کنند تا از زیان بیش از اندازه این مجموعه ها جلوگیری شود.
وی با بیان این مطلب که بیشترپالایشگاههای کشور خصوصی بوده و دارای سهامدارعمده هستند، اظهار داشت: قیمت خوراکی که وزارت نفت به پالایشگاه ارائه می کند 5 درصد پایین تر از فوب است و ما در نامه خود پیشنهاد قیمت مشخصی را ارائه ندادیم و تنها درخواست کردیم بر مبنای ضوابط و چارچوب مشخص تعیین قیمت کنند تا از این مجموعه ها حمایت شود.
وی با تاکید بر اینکه پالایشگاه ها تامین کننده سوخت کشور بوده و نیازمند حمایت هستند، گفت: نکته حائز اهمیت در زمینه زیان پالایشگاه ها به کاهش درآمد ناشی از فروش فرآورده در داخل و کاهش میزان صادرات برمی گردد. قبلا  محصولات این مجموعه ها  اعم از لوب کات،  VB وحلالها به کشورهای دیگر صادر می شد اما در حال حاضر این موضوع به دلیل بیماری کرونا و ... به شدت کاهش یافته است در نتیجه منابع این مجموعه ها نیز کم شده است.
وی در ادامه به افزایش هزینه های شرکت در کنار کاهش درآمد این مجموعه های پالایشی کشور، گفت: هزینه جاری پالایشگاه ها بالاست از طرفی هم پالایشگاه ها تکالیفی به عنوان کیفی سازی محصولات از طرف دولت دارند که باید این موضوعات را پیش ببرند که البته برخی از پالایشگاه ها مراحل کیفی سازی را سپری کردند و برخی در حال انجام آن هستند. همچنین این مجموعه ها طرح های توسعه ای هم در برنامه ریزی خود دارند که این اقدامات باید تامین اعتبار شود و معمولا منابع آنها از محل فروش فراورده تامین می شود که متاسفانه در حال حاضر درآمد ناشی از فروش فراورده هم با مشکلاتی همراه است.
وی به فروش فرآورده در داخل بر مبنای قیمت گذاری های جدید گفت: محصولات پالایشگاه ها در داخل عرضه می شود اما به صرفه برای پالایشگاه ها نیست. مثلا آخرین قیمتی که برای محصولات بر مبنای قیمت نفت، دلار و قیمت پلتس تعیین کردیم مجبور شدیم 28 درصد کاهش قیمت فراورده ها داشته باشیم. زیرا قیمت گذاری فراورده ها بر مبنای چارچوبی صورت می گیرد و نرخ فراورده بر مبنای این چارچوب کشف قیمت شده و در بورس کالا عرضه می شود.
عاشوری در زمینه قیمت گذاری فراورده در این روزها با توجه به کاهش قیمت نفت نیز گفت: با توجه به قیمت نفت 20 دلار که البته مقداری کمتر و یا بیشتر، نرخ جدیدی به دلیل وحدت رویه برای قیمت فراورده پالایشگاه ها تعیین کردیم و این نرخ ها بر اساس قانون به صورت ماهانه تعیین می شود و اگر در قیمت نفت، دلار و دیگر فاکتورتعیین قیمت، 5 درصد افزایش و یا کاهش در طول ماه داشته باشیم مجبور می شویم نیمه ماه نیز نرخ جدیدی به دلیل منافع تولید کننده تعیین می کنیم اما نرخ فراورده ها معمولا به صورت ماهانه تعیین می شود.
 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.