چهارشنبه 19 دی 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برگزار شد

  • 07 مرداد 1398
  • 14:17
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 4805 بازدید
  • Article Rating
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان برگزار شد

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان براي سال مالی منتهی به 29 اسفند 97 با حضور حدود 88 درصد سهامداران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، در ابتدای این مجمع مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گزارشی از عملکرد این شرکت و پروژه های راه اندازی شده و درحال راه اندازی ارائه کرد. مرتضی ابراهیمی با اشاره به اینکه شرکت پالایش نفت اصفهان در صنعت فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای فعالیت می کند، گفت: در حال حاضر 10 شرکت پالایشی کشور در این حوزه فعالیت دارند و براساس گزارش های عملکرد شرکت های پالایشی در سال 97، شرکت پالایش نفت اصفهان از نظر دریافت خوراک نفت خام و میعانات گازی در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین ازنظر تولید محصولات نفت گاز در جایگاه نخست، گاز مایع مقام دوم، نفت سفید جایگاه سوم، نفت کوره مقام سوم و بنزین مقام پنجم قرار دارد. وی وضعیت پرژوه های پالایشگاه اصفهان طی یکسال را قابل قبول ارزیابی و اظهارکرد: آنچه برای شرکت پالایش نفت اصفهان اهمیت دارد نداشتن حادثه در شرکت است که خوشبختانه در سال 97 هیچ گونه حادثه ناتوان کننده ای نداشته ایم و این یکی از مزیت های بزرگ شرکت در سال گذشته است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاه اصفهان طبق هرسال انجام شده، منتها مزیت هایی نسبت به قبل داشته است، تصریح کرد: یکی از کارهای بزرگی در شرکت پالایش نفت اصفهان برای اولین بار در کشور صورت گرفته انجام اصلاحات در واحدهای آیزوماکس بوده که تاثیر بسزایی در سوددهی پالایشگاه داشته است. ازطرفی چون قرار بود واحد تقطیر پالایشگاه تعميرات اساسي شود تمام آيزوفيد مازاد را ذخیره کردیم و واحد آيزوماكس بدون كاهش خوراك به كار خود ادامه داد که چندین میلیارد تومان به سود پالایشگاه شد. وی ادامه داد: در بخش بنزین سازی پالایشگاه هم کارهای زیادی انجام شد و در حال حاضر آن واحد با ظرفيت  25 هزار و 800 بشکه در حال كار است. 
ابراهیمی با اعلام اینکه درمجموع در سال 97 دو درصد از هزینه تولید کاسته شد که باتوجه به گردش مالی پالایشگاه رقم بزرگی است، افزود: در سال 97 پروژه های زیادی در پالایشگاه اجرا شد و 5 پروژه راه اندازی شد. وی با یادآوری اینکه زمانی که پالایشگاه اصفهان راه اندازی شد 3 پیش فرض درنظر گرفته شده بود، توضیح داد: اولین مورد تامین آب از محل زاینده رود بود، به طوری که پالایشگاه 1100 مترمکعب آب در ساعت می توانست از زاینده رود برداشت کند و باتوجه به ظرفیت 200 هزار بشکه ای پالایشگاه، حتی نصف این میزان استفاده می شد. وی اضافه کرد: پیش فرض دوم ظرفیت پالایشگاه بود که 200 هزار بشکه بود و الان به 360 هزار بشکه رسانده ایم، همچنین قسمت سوم کیفیت فرآورده ها بود، به طوری که زمانی که پالایشگاه راه اندازی شد فقط بحث بنزین و اکتان آن اهمیت داشت. 
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه با بیان اینکه با بروز خشکسالی و خشک شدن رودخانه زاینده رود پروژه هایی برای تامین آب پالایشگاه اصفهان تعریف شده، گفت: ازجمله این پروژه ها می توان به تصفیه پساب شاهین شهر اشاره کرد. وی در رابطه با این پروژه توضیح داد: درراستاي مصرف بهينه آب، خط انتقال، ايستگاه پمپاژ و  تصفيه خانه پساب شهري در شركت پالايش نفت اصفهان احداث شد. این پروژه که براي نخستين  بار در کشور به منظور تصفيه و استفاده صنعتي از فاضلاب شهري در شركت پالايش نفت اصفهان اجرا شد، با رويكرد كاهش مصرف منابع (آب شرب) با ظرفيت 750 متر مكعب درساعت راه اندازي شد. وی ادامه داد: با توجه به بحران آب در استان اصفهان، شركت پالايش نفت اصفهان استفاده از پساب شهري را جهت توليد آب صنعتي مورد نياز طرح ريزي و اجرا کرده است. بر اساس برنامه ريزي ها، انتقال و تصفيه پساب با همكاري دو شركت توانمند داخلي در سه مرحله ساخت ايستگاه پمپاژ پساب در محل تصفيه خانه، احداث خط انتقال پساب به پالايشگاه و ساخت تصفيه خانه در محل اين شركت انجام گرفته، به طوري كه ظرفيت تصفيه 750 متر مكعب برساعت پساب شهري را دارا مي باشد. ابراهیمی خاطرنشان کرد: اين پروژه ظرف مدت 24 ماه و صرف هزينه اي بالغ بر يكصد ميليارد تومان در شركت پالايش نفت اصفهان اجرا شد.
 وی در ادامه به راه اندازی پست برق در شرکت پالایش نفت اصفهان اشاره و اظهارکرد: اجراي پروژه خط انتقال 230 كيلوولت و پست فشار قوي  33/230 کيلوولت اختصاصی شركت پالايش نفت اصفهان با طراحي خاص انجام و اجرا گرديد. مدیرعامل پالایشگاه اصفهان درخصوص این پروژه نیز عنوان داشت: شركت پالايش نفت اصفهان به منظور تأمين برق واحد هاي عملياتي پالايشگاه به صورت پيوسته و پايدار با قابليت اطمينان بالا و ايمن از شبکه برق ملي، اقدام به خريد 60مگاوات ديماند از شركت برق منطقه اي اصفهان کرده است. اين طرح در قالب دو پروژه، خط انتقال 230 كيلوولت هوایي دومداره از نيروگاه شهيد منتظري  به پالايشگاه اصفهان با طول تقريبي 5/5 كيلومتر و پست فشار قوي  33/230 کيلوولت اجرا شده است. وی تامين كمبود برق واحدهاي عملياتي پالايشگاه، بالا بردن قابليت اطمينان، پايداري و ايمني شبكه برق پالايشگاه، كاهش آب مصرفي پالايشگاه و  صرفه جويي در مصرف انرژي را از ارزش هاي اين طرح برشمرد. ابراهیمی هزينه اجراي خط انتقال را حدود 60 ميليارد ريال و هزينه اجراي پست را 200ميليارد ريال به اضافه 6/2ميليون يورو اعلام و تصريح كرد: تاكنون خط انتقال طرح  100درصد و  پست 97درصد پيشرفت داشته است. وی با بیان اینکه  از 20 فروردين ماه سال جاري، خط انتقال و پست، برق دار شده و به مرحله  بهره برداري رسيده، گفت: با توجه به عدم تكميل موارد فني وتجهيزاتي در پست نيروگاه شهيد منتظري در حال حاضر پست 230كيلو ولت پالايشگاه از طريق يك خط تغذيه مي شود و اميدواريم با رفع مشكلات موجود طي يك ماه آينده بهره برداري از خط دوم نيز آغاز  شده و قابليت اطمينان انشعاب برق پالايشگاه به  100درصد طراحي شده برسد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه با اشاره به بهره برداری از واحد تقطیر و گاز مايع شماره 3 و چند طرح مهم زیست‌محیطی این شرکت، گفت: ظرفیت کلی شركت پالايش نفت اصفهان به طور متوسط  375 هزار بشکه در روز است که با راه‌اندازی واحد تقطیر شماره 3،  این ظرفیت در 3 واحد تقطير، توزیع شده و در نتيجه موجب کاهش بار ترافیکی خوراک و تفكيك بهتر در آنها شده است. وی ادامه داد: با  اين روند نه تنها زمان عمر كاركرد تجهيزات بيشتر  مي شود، بلكه كاهش هزينه هاي عملياتي و تعميراتي را نيز در پي دارد. در طول ساليان گذشته بر اساس ضرورت و نياز كشور، تغييراتي در سيستم هاي عملياتي اين شركت ايجاد شده بود، به طوري كه تا قبل از راه اندازي واحد تقطير 3،  خوراک نفت خام پالایشگاه،  وارد دو واحد تقطیر با ظرفيت اسمي  100 هزار بشکه‌ای شده و این امر منجر به افزایش ترافیک خوراك و محصولات داخل برج‌های جداکننده مي شد. وی اضافه کرد: خوشبختانه با راه‌اندازی واحد تقطیر شماره3، علاوه بر توزیع يكنواخت خوراک در واحدهاي عملياتي، ضریب ایمنی بالاتر رفته و با توجه به جدید بودن تجهیزات اين واحد، کیفیت محصولات تولیدی نیز افزایش چشمگير يافته است. به عبارت ديگر با راه اندازي اين واحد، خوراك هر كدام از واحدهاي تقطير 1و2 ، به 120 هزار بشكه در روز كاهش مي يابد و  همچنين ظرفيت واحد تقطير شماره 3 نيز روزانه 120 هزار بشكه خواهد بود. وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی این واحد بهبود عملکرد شركت پالايش نفت اصفهان بوده و ظرفیت پالایشی افزايش نخواهد داشت، تصريح كرد: با راه‌اندازی این واحد، ظرفیت کلی پالایشگاه  از 375 هزار به روزانه 360 هزار بشکه كاهش مي يابد. ابراهیمی خاطرنشان کرد: با راه اندازي واحد تقطير شماره 3 واحدهاي كاهش گرانروي موجود از مدار عملياتي نفت خام خارج شده  و در مد عملياتي اصلي قرار  گرفتند. اين  تغييرات موجب كاهش  ميزان توليد نفت كوره و به جاي آن،  افزايش محصولات با ارزش مانند بنزين، نفت سفيد، سوخت هواپيما و گازوئيل  شده است. با اين وجود در صورت نياز كشور به تولید بنزین بیشتر، مي توان از ظرفیت پالایشی پالایشگاه در دو واحد جانبی غلظت‌شکن استفاده كرد و خوراك شركت را حدود 60 تا 70 هزار بشکه‌ در روز افزايش داد. وی با بیان اینکه طراحي و تامين بخش عمده تجهيزات اين واحد كه توسط سازندگان توانمند داخلي و تحت نظارت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران صورت گرفته، گفت: در حال حاضر اين واحد راه اندازي شده و به مرحله بهره‌برداری رسيده، به طوری که با راه اندازی واحد تقطیر 800 تا 900 میلیارد تومان امسال سودآوری خواهیم داشت. 
 مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با کیفیت فرآورده ها نیز گفت: یکی از فراورده های اصلی بنزین است که به شدت زیرنظر است و ارزیابی می شود و خوشبختانه تاالان دچار مشکل نشده ایم. وی با یادآوری اینکه سال 94 تمام بنزین تولیدی پالایشگاه یورو4 شد، اظهارداشت: الان بخش زیادی از بنزین پالایشگاه یورو 5 است و ادعا می کنیم در كشورتنها پالایشگاهی هستیم که بنزین یورو5 داریم. به گفته وی تا امسال بالغ بر 900 میلیارد تومان واحدبنزین سازی پالایشگاه سود داشته است، و تغيیراتی که در واحدهای بنزین سازی شد درسوددهی پالایشگاه نقش داشت. وی از دیزل و نفت کوره به عنوان فرآورده های دیگر پالایشگاه یاد کرد و گفت: انباشتگی نفت کوره یکی از معضلات پالایشگاه بود، به طوری که حدود 12 مخزن 100 هزار بشکه ای برای ذخیره سازی نفت کوره داشتیم که همه پر شدند و برخی مخازن دیزل را هم استفاده کردیم. وی معضل دوم پالایشگاه را تامین آب دانست و گفت: این مشکل از 13 فروردین و شروع کار پالایشگاه آغاز شد به طوری که حتی وزارت نیرو برای تامین مشکل آب پالایشگاه اصفهان وارد عمل شد. البته با تعریف پروژه های مختلف مثل راه اندازی پست برق شهري ، در مصرف آب صرفه جویی زیادی می شود. ابراهیمی نفت کوره را هم یکی از معضلات پالایشگاه اصفهان عنوان و تصریح کرد: اگر نفت کوره فرآوری و تبدیل نشود پالایشگاه را به سمت تعطیلی می برد.البته  در اين راستا پروژه گوگردزدايي از ته مانده هاي برجهاي تقطير را در دستور كار داريم وقرارداد  اين پروژه نيز  امضا شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با تاکید براینکه پروژه هایی که مربوط به فرآورده و کیفیت آنهاست، حیات پالایشگاه است و بدون اجرای آن ها پالایشگاه اصفهان به تعطیلی کشیده می شود، افزود: با همراهی سهامداران،  پروژه ها به بهره برداري می رسند و ما هم قول می دهیم سال آینده راه اندازی واحدهای تصفیه دیزل و پیشرفت مناسبي از واحدهاي باقي مانده از طرح بهبود و بهينه سازي را اعلام کنیم. وی با اعلام اینکه درصورت راه اندازی واحد دیزل بین 600 تا 700 میلیارد تومان سود در پالایشگاه حاصل می شود، تصریح کرد: اجرای این پروژه ها الزامي است و با همراهی سهامداران و اجرای این پروژه ها، شعار شرکت مبنی براینکه تا افق 1400 شرکت پالایش نفت اصفهان سرآمد شرکت های تولیدکننده فرآورده های نفتی کشور است، محقق خواهد شد.
ابراهیمی همچنین با اشاره به گزارش عملکرد اجتماعی این شرکت در سال 97، گفت: بخشی از کمک های بلاعوض شرکت در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی شامل کمک به صندوق حمایت از بخش توسعه کشاورزی استان براساس مصوبات کارگروه سازگاری مبارزه با کم آبی، کمک به بازسازی مدرسه ادب سرپل ذهاب، مساعدت در تکمیل برخی پروژه های عمرانی استان، کمک جهت آزادی زندانیان غیرعمد، خرید دستگاه تنفس مصنوعی بیمارستان گلدیس شاهین شهر، مساعدت جهت برگزاری اجلاس استانی نماز، حمایت از دومین کنگره ملی علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران، حمایت مالی از رویداد ایده شو شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و ... در مجموع با هزینه 293 هزار و 322 میلیون ریال می باشد. وی بیان داشت: شرکت پالایش نفت اصفهان در بهمن ماه سال 96 موفق به اخذ گواهینامه استاندارد سیستم بین المللی مدیریت انرژی ISO-50001 شده و در سال 97 این گواهینامه تمدید شده است.
 مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان درخصوص اقدامات شرکت در زمینه صرفه جویی انرژی، اظهارداشت: درراستای پیاده سازی استاندارد، خط مشی انرژی تدوین شده و اهداف کلان و خرد و پروژه های انرژی اولویت بندی شده شرکت تعین شده است تا طی 5 سال شاخص انرژی از مقدار 3043 مگاژول بر تن نفت خام به 2366 مگاژول بر تن نفت خام کاهش یابد. ابراهیمی همچنین با اشاره به پروژه های در دست اجرای شرکت پالایش نفت اصفهان، گفت: پروژه احداث تصفیه گازوئیل، پروژه احداث یوتیلیتی و آفسایت طرح تصفيه گازوئيل، احداث تقطیر 3، بویلرهای جدید و واحد آب DM، مدرنیزه کردن سیستم برق پالایشگاه، خطوط ارتباطی مخازن بنزین سازی، احداث سکوهای بارگیری، احداث پست 33/230 کیلوولت، احداث ایستگاه پمپاژ و سیستم تصفیه پساب شاهین شهر، احداث یوتیلیتی پروژه های داخلی، بازسازی برج خنک کننده آب، احداث ایستگاه تقلیل فشار گاز طبیعی، احداث پروژه  RHU و ... از پروژه های فعال می باشد. وی عنوان کرد:  مبلغ برآوردي پروژه هاي مذكور حدود 40 هزار و 808 میلیارد ریال و 929 ميليون يورو  مي باشد كه تاكنون 15 هزار و 076 میلیارد ریال  و 327 ميليون يورو آن پرداخت شده است
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان همچنین در رابطه با پروژه ها و پرونده های حقوقی شرکت پالایش نفت اصفهان، گفت: تلاش می کنیم پروژه ها و پرونده ها را گام به گام جلو ببریم و پیگیری کنیم.
گفتنی است در بخش پایانی این جلسه گزارش های حسابرس مستقل و بازرس قانونی به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام شرکت پالایش نفت اصفهان ارائه شد. در بخش پایانی مجمع نیز با موافقت سهامداران سود تقسيمي هر سهم   شرکت براي سال مالي 1397،  80 تومان تعیین شد.

منبع : روابط عمومی شرکت پالایش نفت اصفهان

 

امتیاز به خبر :

عکسهای مرتبط

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.