ﺳﻪشنبه 25 دی 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

سند چشم انداز پالايشگاه اصفهان؛ دستيابي به استانداردهاي فرآورده هاي نفتي و زيست محيطي

  • 02 مرداد 1396
  • 14:35
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 4111 بازدید
  • Article Rating
سند چشم انداز پالايشگاه اصفهان؛ دستيابي به استانداردهاي فرآورده هاي نفتي و زيست محيطي
مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اينکه بر اساس اين سند چشم انداز، اهداف کلان و همچنين برنامه هاي راهبردي شركت تعريف شده است، ارتقاي عملكرد زيست محيطي، ايمني و بهداشت و مسووليت هاي اجتماعي، مديريت و توسعه سرمايه هاي انساني،...


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ، سند چشم انداز پالایشگاه اصفهان در افق ۱۴۰۰ با تکیه بر ارزش های سازماني، سرمايه هاي انساني و استفاده از فن آوري هاي نوين و دستيابي به استانداردهاي فرآورده هاي نفتي و زيست محيطي تدوين شده است.
     مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اينکه بر اساس اين سند چشم انداز، اهداف کلان و همچنين برنامه هاي راهبردي شركت تعريف شده است، ارتقاي عملكرد زيست محيطي، ايمني و بهداشت و مسووليت هاي اجتماعي، مديريت و توسعه سرمايه هاي انساني، مديريت منابع آب و انرژي، تامين خوراك و استمرار توليد، ارتقاي توان بازاريابي و فروش و همچنين پيشگيري از بروز شرايط اضطراري و مديريت پيامدهاي ناشي از شرايط اضطراري بحران را از جمله اهداف كلان اين شركت بر اساس سند چشم انداز برشمرد.
     لطفعلی چاوشی با بیان اينکه مهمترين چالش شرکت پالايش نفت اصفهان در سال هاي گذشته و برنامه هاي ميان مدت آتي، دستيابي به استانداردهاي جهاني فرآورده هاي نفتي و همچنين مباحث زيست محيطي است، افزود: در سند چشم انداز پالايشگاه اصفهان به صورت ويژه به اين دو موضوع توجه شده است. او با اشاره به اينکه با تاييد اداره كل حفاظت محيط زيست استان اصفهان شركت پالايش نفت اصفهان از سال ۹۱  تا ۹۴  به دليل فعاليت هاي مطلوب  زيست محيطي از فهرست صنايع آلاينده حذف شده بود، گفت: برغم انجام اقدامات موثرتر  زيست محيطي  و از جمله اينكه در سال ۹۴، مجتمع بنزين سازي  با توليد ۱۰ ميليون ليتر بنزين طبق  استاندارد يورو ۴ در اين شركت راه اندازي شد،  بعد از ۴ سال دوباره پالايشگاه اصفهان در فهرست صنايع آلاينده قرار گرفت؛ به طوريكه در سال ۹۵ اين شركت ۹۶ ميليارد تومان عوارض آلايندگي پراخت كرده و در همين حال هزينه‌هاي زيست محيطي و مسئوليت‌هاي اجتماعي را هم ايفا نموده و مي نمايد.
       مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اينکه مديريت منابع آب و انرژي يکي از چالش هاي شركت پالايش نفت اصفهان است، افزود: بيش از ۳۰ سال است پالايشگاه اصفهان آب مورد نياز خود را براي توليد فرآورده هاي نفتي از زاينده رود تامين مي كند كه  با قطع جريان آب در اين رودخانه با مشكل زيادي مواجه شده است. چاوشي گفت: پالايشگاه اصفهان سالانه حدود ۸ تا ۹ ميليون متر مكعب آب از زاينده رود برداشت مي كرد كه اين ميزان برداشت كمتر از يك درصد ميزان آورد آب در زاينده رود بود. او با بيان اينكه چندين سال است كه در زمان هاي  قطع جريان آب در زاينده رود ، پالايشگاه اصفهان در تامين آب دچار مشكل شده و آب مورد نياز خود را از طريق چاه  و شبكه شهري تامين مي كند، افزود: اين شركت  اخيرا به دليل نداشتن آب مورد نياز براي توليد فرآورده هاي نفتي و مباحث ايمني و آتش نشاني و خالي شدن مخازن آب، در مرز تعطيل شدن قرار گرفت؛ به طوريكه با درخواست از مديريت كل بحران استان در اين باره جلسه اي تشكيل  و و ضعيت بحراني و اضطراري پالايشگاه تشريح شد. مدير عامل شركت پالايش نفت اصفهان ادامه داد: پس از آن جلسه، وضعيت تامين آب پالايشگاه بهتر شد، ولي هنوز نتوانسته ايم مخازن را در حد استاندارد آبگيري كنيم و از لحاظ تامين آب مخازن در وضعيت بحراني هستيم. چاوشي با اشاره به اينكه شركت پالايش نفت اصفهان براي تامين آب مورد نياز خود در خريد و انتقال پساب فاضلاب سرمايه گذاري كرده است، گفت: اين شركت ۲۲۰ ليتر بر ثانيه پساب از تصفيه خانه شاهين شهر خريده و براي خط انتقال، اجرا و تكميل پروژه تصفيه خانه آن حدود ۶۰ميليارد تومان اعتبار مورد نياز است.
او در ادامه تامین خوراک و استمرار تولید را از دیگر چالش هاي شرکت پالايش نفت اصفهان دانست  و افزود: در چند سال آينده نه تنها چنين نفت خامي وجود نخواهد داشت بلکه فرآورده هاي توليدي نيز قابل مصرف نخواهد بود و پالايشگاه اصفهان بايد با اجراي طرح هايي، آماده دريافت و تصفيه نفت خام سنگين و در مقابل توليد محصولاتي با گوگرد كمتر باشد.
 مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به اینکه دولت در حال حاضر ۵ فرآورده اصلي و سوخت هوايي توليدي پالايشگاه  را مي فروشد افزود: دولت به تدريج از اين کار كناره گيري خواهد كرد و ما موظف خواهيم بود خودمان محصولاتمان را بفروشيم كه بايد زيرساخت هاي لازم براي بازاريابي و فروش محصولاتمان را مهيا كنيم. چاوشي با بيان اينكه ايجاد ارتباط ريلي پالايشگاه اصفهان به آب هاي آزاد يكي از اقدامات لازم در ايجاد زيرساخت ها براي بازاريابي و فروش محصولات پالايشگاه اصفهان است، گفت: ناچاريم پالايشگاه اصفهان را كه در مركز كشور قرار دارد به آب هاي آزاد وصل كنيم كه در اين رابطه  مطالعات نيز انجام شده است. او در ادامه، اجراي پروژه ه هاي تصفيه گازوييل، يوتوليتي و مخازن، تقطير سوم (URP)، پروژه خط انتقال و تصفيه پساب شاهين شهر، طرح مطالعاتي احداث راه آهن و بهينه سازي واحد بازيافت و تكميل سيستمRO  را از جمله ۲۶ پروژه در دست اجرا و فعال پالايشگاه اصفهان برشمرد و افزود: براي اجراي اين پروژه ها حدود ۴۱۰۰ ميليارد تومان  تامين اعتبار برآورد شده است.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اينکه در ۲-۳ سال گذشته حدود يک هزار ميليارد تومان براي اجراي طرح هاي پالايشگاه اصفهان هزينه شده و حداقل ۳۰۰۰ ميليارد تومان اعتبار ديگر -به جز بخش تبديل نفت كوره- مورد نياز است  كه قسمي از اعتبارات آن از محل اختصاص سود سهامداران و قسم  ديگر از محل تسهيلات بانكي تامين خواهد شد، افزود: تمام پروژه هاي  تعريف شده فوق براي اين است كه پالايشگاه اصفهان سودآور باشد و بتواند در مقياس هاي بين المللي عملكرد مطلوب و توان رقابت داشته باشد.
چاوشی در ادامه، میزان اصل مطالبات پالایشگاه اصفهان از پتروشيمي اصفهان را ۲۳۴ ميليارد تومان اعلام کرد و گفت: اين ميزان مطالبه مربوط به قبل از سال ۹۲ است و برغم پيگيري هاي انجام شده، تاکنون پتروشيمي کوچكترين اقدام موثري  در پرداخت اين بدهي و تاديه خسارت تاخير انجام نداده است.

منبع : روابط عمومی پالایشگاه اصفهان

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.