در پی انتشار گزارش خلاف واقع خبرگزاری مهر با موضوع «تولید بنزین ستاره خلیج فارس همچنان مبهم/کاهش ۲ درصدی تولید بنزین پالایشگاهها» در تاریخ ششم تیرماه، روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران...
در پی انتشار گزارش خلاف واقع خبرگزاری مهر با موضوع «تولید بنزین ستاره خلیج فارس همچنان مبهم/کاهش ۲ درصدی تولید بنزین پالایشگاهها» در تاریخ ششم تیرماه، روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت، در جوابیه روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به خبرگزاری مهر آمده است:
- پالایشگاه ستاره خلیج فارس برخلاف باور ملی و میل منتقدان با حضور ریاست محترم جمهوری تولید مستمر بنزین را آغاز کرد و و بارها این واقعیت عنوان شده است که برای تثبیت واحدهای فرآیندی باید مرحله به مرحله پیش رفت تا به مرور شاهد تثبیت تولید و ارتقای کیفیت باشیم.
بر خلاف ادعای بعضی از خبرگزاریها که در چهار سال گذشته خبرهای متعدد و غالبا غیر واقعی در باره پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتشر کردند و از هیچ گزارش منفی درباره این پروژه ملی فرو نگذاردند و مدام با گزارش های ضد و نقیض و انتشار جداول آماری قدیمی و ارائه گزارش های ناقص و تقطیع شده، ادعای صفر بودن تولیدات در این پالایشگاه را سر دادند، موکدا اعلام می دارد تولید بنزین در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس در حال تثبیت است و علی رغم جوسازی های منفی ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین به انبار نفت بندرعباس تحویل داده شده است و روزانه تمامی تولیدات این فاز به انبار نفت برای توزیع در کشور منتقل می شود.
- خبرگزاری مهر در این گزارش نوشته است «انتقال ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین به مخازنی باظرفیت ۴۳ میلیون لیتر!» نگارش این مطلب نشان از ناآگاهی و بی اطلاعی نگارنده این مطلب از فرایند انتقال فرآورده از پالایشگاه و انبار نفت دارد؛ چرا که نگارنده به واقع نمی داند که انتقال بنزین تولیدی از مخزن بندرعباس به طور مداوم از خط لوله سراسری بندرعباس-تهران و انتقال فرآورده از خط لوله بندرعباس- تهران به خطوط شمالشرق تا شمالغرب ادامه دارد و با توجه به مصرف روزانه ۷۷ میلیون لیتری بنزین نیازی به دپوی بنزین تولیدی در انبار نفت وجود ندارد.ضمن اینکه انبار نفت بندرعباس ظرفیت ذخیره سازی ۴۰۰ میلیون لیتر فرآورده را داراست نه ۴۳ میلیون لیتر!
- در بخش دیگری از گزارش، خبری مبنی بر «کاهش۲ درصدی تولید بنزین پالایشگاههای کشور» داده شده است و طرح این سوال که آیا ضرورت داشت پیش از تکمیل واحدهای فرآیندی و طی مراحل آزمونهای عملیاتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس افتتاح شود که تولید محصول نهایی آن مبهم باشد؟
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تکرار میکند راه اندازی واحدهای فرایندی مرحله به مرحله صورت می گیرد و اگر دوستان این خبرگزاری اندکی دانش درباره بهره برداری از واحدهای فرآیندی داشتند هیچگاه اینگونه پروژه ملی که تا دیروز بر طبل ناتوانی در تولید بنزین از این پالایشگاه می کوبیدند را سر نمی دادند و قطعا به جای تخریب به نقاط مثبت راه اندازی پروژهای می پرداختند که با هشت سال تاخیر در دولت عملکرد دولت نهم و دهم همراه بود.
نکته دیگر درباره کاهش ۲ درصدی میزان تولیدات پالایشگاه ها است که متاسفانه نگارنده با بی توجهی به برنامه زمانبندی و تعمیرات اساسی پالایشگاهها به انتشار ادعای خلاف واقع دست زده است. ضمن اینکه جای سوال دارد چطور ممکن است علیرغم تولید این پالایشگاه، سرجمع بنزین تولیدی پالایشگاه های کشور نسبت به پیش از زمان افتتاح این پالایشگاه، ۲ درصدکمترشود؟
- خبرگزاری مهر در این گزارش « تخصیص سهمیه گازوییل بر اساس پیمایش» را فاقد کارایی دانسته و بر ادامه دار بودن مسیر قاچاق گازوییل اشاره داشته است.
لازم به توضیح است که افزایش مصرف گازوئیل در کشور ارتباط مستقیم با افزایش ۷ درصدی ناوگان حمل و نقل کشور و رونق اقتصادی و توسعه صنعتی کشور دارد و به معنای ناکارآمدی طرح پیمایش نیست چرا که براساس اعلام رسمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اجرای این طرح روزانه ۶ میلیون لیتر کاهش مصرف داشتهایم.
در این خصوص شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی بار دیگر اعلام می کند که هیچگاه وزارت نفت و این شرکت ادعای صفر شدن قاچاق این فرآورده را با توجه به قیمت پایین و اختلاف آن با فوب خلیج فارس را نداشته و بارها تاکید کرده است که با اجرای طرحهایی نظیر پیمایش به دنبال کاهش و کنترل قاچاق سوخت است.
منبع : خبرگزاری شانا