جمعه 10 فروردین 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

عاشوری خبر داد:کاهش ۱۳ درصدی فرآورده های ویژه پالایشگاهی

  • 17 دی 1397
  • 09:43
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 3610 بازدید
  • Article Rating
عاشوری خبر داد:کاهش ۱۳ درصدی فرآورده های ویژه پالایشگاهی

 

به همت انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت،نرخ فرآورده های تولیدی ویژه پالایشگاه های نفتی کشور تا ۱۳ درصد کاهش یافت.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ، ناصرعاشوری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت،صبح امروزدر یک نشست خبری با اعلام خبر فوق از خصوصی سازی دوپالایشگاه آبادان و شازند اراک خبر داد.

وی با بیان این که پالایشگاه های آبادان و شازند در آستانه خصوصی شدن قرار گرفته اند اظهار کرد:پس از انجام این خصوصی سازی، پالایشگاه های یادشده مانند مطرح ترین پالایشگاه های بخش خصوصی و نیمه خصوصی ایران که در عضویت انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت کشورقرار دارند ذیل این نهاد به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

عاشوری با تاکیدبراینکه ارتقا اقتصادی در حوزه صنایع پالایشی تنها در صورتی محقق می شود که از جهت گیری های سیاسی و گروهی حذر شود گفت:یکی دوسال از تشکیل این انجمن می گذرد و بسیاری از پالایشگاه های معتبر کشور در ذیل آن مطالبات صنفی خود را دنبال می کنند و این درحالی است که اکثر اعضای هیات مدیره این انجمن را مدیران عامل پالایشگاه های اصفهان، تهران،بندرعباس، ستاره خلیج فارس،کرمانشاه، تبریز، شیراز و لاوان تشکیل می دهند که خود به خوبی از زیر وبم صنعت پالایش نفت اطلاع دارند.

وی ادامه داد:بر اساس واگذاری های منطبق بر اصل ۴۴ قانون اساسی هم اکنون از ده پالایشگاه بزرگ کشور ۸ پالایشگاه به بخش خصوصی برون سپاری شده است و به همین دلیل برای اینکه خلاهای قانونی موجود پرشود و اختلافات رایج بین بخش خصوصی و دولت به حداقل ممکن برسد مرجعی بنام انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت شکل گرفته تا در عین حال مشکلاتی مانند اصلاح قوانین وحوزه قانون گذاری نیز با مذاکرات و تعاملات بین فعالان صنعت پالایش با نهادهای قانونگذاری مرتفع گردد.

وی افزود: اعضای این انجمن صرفنظر از این که خصوصی یا نیمه خصوصی باشند معتقدند این بستر واجد مزایایی است که می تواند منافع ملی را به بهترین شکل تامین کند و بر همین پایه می توان با قطعیت گفت که هیچ تعصب خاصی در خصوص منافع مجموعه فعالان صنعت پخش وجود ندارد.

وی ادامه داد:به اعتقاد ما احداث پالایشگاه ها در کشور می تواند یک کار کاملا استراتژیک باشد و این در حالی است که به رغم فرصت هایی که طی ۲۵ سال گذشته به وجود آمد مجوزهای قابل توجهی نیز برای این کار صادر شد که متاسفانه نتیجه چندان مطلوبی به بار نیاورد و اگر این رویکرد در دستور کار تصمیم گیران کلان مملکتی قرار می گرفت اکنون در برابر تحریم های ظالمانه تحمیل شده می توانستیم با قدرت بیشتری مقاومت کنیم.

عاشوری اضافه کرد:در حال حاضر سهمی که پالایشگاه های کشور از نفت خام دارند حدود ۴۰ درصد است  و ۶۰ درصد نفت  کشور بصورت خام فروخته می شود.همچنین از این ۴۰ درصد ۱۰ پالایشگاه که ۸مجموعه آن عضو انجمن هستند فرآورد های اصلی را به روش کارمزدی فرآورش می کنند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت بیان کرد:هم اکنون تعیین نرخ فرآورده های ویژه به پالایشگاه های خصوصی واگذار شده است که این کار پیش از این توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به انجام می رسید وهم اینک پالایشگاه ها نیز تعیین نرخ را به انجمن سپرده اند .

وی ادامه داد: برای نخستین بار در بازه زمانی ۱۵تا ۲۰ سال گذشته با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت و کاهش اخیر قیمت ارز، کلیه محصولات با ۱۰ تا ۱۳ درصد پایین تر در اختیار متقاضیان قرار گرفت واین کار به این دلیل صورت پذیرفته است که منافع جمعی صنعتگران عرصه پالایش مورد توجه ویژه قرار بگیرد ونگاه سود دهی به هر قیمتی نیز کنار گذاشته شود.

عاشوری افزود: بر اساس  مصوبه دولت موظف شدیم لوبکات و وکیوم باتوم را با قیمت ۴۲۰۰ تومان در اختیار تولید کنندگان روانکار و قیر قرار دهیم تا آنها نیز در بهترین شرایط به تولید محصولات خود ادامه دهند.

وی همچنین به مشکلات جدید بازار قیر اشاره کرد و گفت:متاسفانه مسائلی از این دست به دلیل مشکلات فرهنگی است که بسیاری خیال می کنند با گران شدن یک کالا باید بلافاصله به سمت آن هجوم ببرند و این موضوع تبعاتی دیگر را به دنبال خود می آورد که در خصوص قیر هم این اتفاق افتاد و از ما هم پیگیر شدند که آیا باز هم قیمت خود را کاهش خواهیم داد یا خیر که باید بگویم ما معتقدیم برای برجسته تر کردن زنجیره تولید چنین کاهش قیمت مجددی در دستور کار خود نداریم.

به گفته عاشوری کلیه قیمت‌ها اول هر ماه به بورس ابلاغ می‌شود و بورس مکلف است همان قیمت را عرضه کند.

عاشوری در عین حال با تاکید بر راه اندازی واحد بنزین سازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، به رشد قابل توجه تولید بنزین در کشور اشاره کرد و گفت:هم اکنون تولید این فرآورده به ۱۰۵ میلیون لیتردر روز رسیده است اما باید توجه داشت که افزایش مصرف بنزین در کشور تبعاتی دارد که تلاش هایی از این دست را تحت الشعاع قرار می دهد و بر این اساس به نظر می رسد دولت باید برای فعالیت خودروها نقشه جدیدی طراحی کند و خودروهای پرمصرف را از مدار کار خارج سازد تا رشد مصرف سوخت در کشور مهار شود.

عاشوری همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار “ایران پترونت” در خصوص موضوع خصوصی سازی و به طور اخص واگذاری پالایشگاه کرمانشاه که اخیرا در رسانه ها بسیار خبر ساز شده بود نیز گفت:متاسفانه تاثیرات رفتارهای سیاسی روی این موضوع بسیار زیاد بوده است و اگر نگاه های گروهی و منافع جناح های سیاسی از این مبحث کنار رود خواهیم دید که واگذاری ها نیز مشکل ساز نخواهد بود و این به شرطی اتفاق خواهد افتاد که شفافیت ها و پیروی از قوانینی جاری کشور مد نظربنگاه های اقتصادی  قرار گیرد و اینک می توان در مورد پالایشگاه کرمانشاه نیز گفت که این پالایشگاه در حال حاضر کاملا از ضرردهی بیرون آمده وهم اینک از موفق ترین مجموعه های پالایشی کشور است که توانسته تعداد زیادی شغل با حقوق مناسب ایجاد کند.
وی ادامه داد:یکی از اقدامات شایان ذکرهیات مدیره این پالایشگاه ارتقا بخشی وضعیت رفاهی و امکان افزایش دستمزد و حقوق پرسنل است که بر اين اساس می توان این رویکرد رانقطه عطفی دیگردربهبود روند کاری این مجتمع پالایشی محسوب کرد. 
عاشوری اضافه سهامدار عمده شرکت پالایش نفت کرمانشاه طی نامه ای دستور داده است با توجه به افزایش بی رویه قیمت ها از ابتدای سال جاری وبه تبع آن کاهش قدرت خرید مردم،کارکنان متاهل فاقد فرزند معادل 10 درصد ،کارکنان متاهل دارای یک فرزند برابر 15 درصد،کارکنان متاهل دارای دوفرزندمعادل 20درصد ، کارکنان کارکنان متاهل دارای سه فرزند معادل25 درصد و کارکنان متاهل دارای 4فرزند یا بیشتر معادل30 درصد حقوق پایه، افزایش حقوق تعلق بگیرد.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های صنعت پالایش نفت همچنین بیان کرد: سهامدار عمده  پالایشگاه کرمانشاه این اقدام را در راستای افزایش انگیزه کاری و نداشتن نگرانی بابت تامین معاش پرسنل متاهل که حقوق آنها کمتر از سقف 30 میلیون ریال است به انجام رسانده تا این دغدغه کارکنان زحمتکش پالایشگاه کرمانشاه نیز رفع شود.

این فعال صنف صنعت پالایش  با تاکید بر مطلوبیت مشارکت مردم در امر پالایشگاه داری گفت:اگر سازوکاری مهیا شود که عامه مردم در صنعت پالایش سرمایه گذاری کنند تعداد واحدهای پالایشی نیز افزایش خواهد یافت و از این رهگذر منافع ملی در کشور به مطلوب ترین روش تامین خواهد شد.

وی با انتقاد از این که بخش زیادی از تجهیزات صنایع پالایشی کهنه و فرسوده است گفت: هم اکنون حدود ۴۰ درصد تولیدات پالایشگاه ها را نفت کوره تشکیل می دهد و این درحالی است که قیمت این فرآورده از نفت خام هم ارزان تر است.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت از واگذاری پالایشگاه های شازند و آبادان خبر داد و گفت: طبق مصوبه ای که در اختیار دولت و مجلس قرار گرفته است این دوپالایشگاه در آستانه خصوصی سازی قرار گرفته اند و طبق فرآیندی که در نظر گرفته شده پس از این واگذاری۲۰درصد سهام همه پالایشگاه های کشوربه دولت عودت داده خواهد شد.

وی در خاتمه گفت: تصمیم سازان یکبار برای همیشه باید به صورت شفاف اعلام کنند که آیا در اختیار داشتن سرمایه امر مذمومی است و یا مطلوب است چون این موضوع که فی المثل ایرانیان در کشوری مانند گرجستان و ترکیه نزدیک به ۲۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در حوزه مسکن داشته اند تاسف برانگیز است، چرا که می توان از این سرمایه گذاری در داخل کشور بهره فراوان برد تا منافع آن نیز عاید همین مردم شود.

 

منبع : ایران پترونت

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.