ﺳﻪشنبه 28 فروردین 1403
Menu

آرشیو اخبار

جستجوی خبر

خبرخوان

با هدف یکپارچگی اطلاعات تولید، انتقال و توزیع فرآورده دیسپچینگ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی راه‌اندازی می‌شود

  • 24 شهریور 1397
  • 15:52
  • اخبار
  • 0 دیدگاه
  • 2360 بازدید
  • Article Rating
با هدف یکپارچگی اطلاعات تولید، انتقال و توزیع فرآورده دیسپچینگ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی راه‌اندازی می‌شود

 

با راه‌اندازی سامانه مدیریت مبادلات نفتی (دیسپچینگ) شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، اطلاعات تولید، انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی یکپارچه می‌شود.


رئیس اداره بازرسی فنی و هماهنگی مبادلات فرآورده‌های نفتی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اعلام این خبر گفت: این سامانه همه اطلاعات مربوط به تولید، انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی و خوراک را شامل می‌شود که از طریق آن همه اطلاعات موجود در زیرمجموعه‌های این شرکت جمع‌آوری و یکپارچه خواهد شد.

صیدمحمد جمشیدی افزود: اطلاعات این سامانه پس از راه‌اندازی، جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی، آنالیز و تجزیه و تحلیل شده و گزارش‌های آماری آن در اختیار مدیران و تصمیم‌گیران قرار خواهد گرفت.

وی با تاکید بر این که مسئولیت راه‌اندازی این سامانه از سوی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به این اداره محول شده است، گفت: با توجه به پراکندگی اطلاعات در این حوزه، در فاز اول نسبت به جمع‌آوری اطلاعات به صورت دستی اقدام خواهیم کرد، به این نحو که اطلاعات مربوط به تولید، ورودی و خروجی‌ شرکت‌های تابع را به صورت روزانه دریافت و پس از جمع‌بندی، به صورت روزانه برای مدیران ارسال می‌کنیم.

جمشیدی تاکید کرد: در فاز دوم، به سمت مکانیزه کردن این سیستم پیش خواهیم رفت، به نحوی که اطلاعات مربوط به حلقه‌های پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به صورت سیستمی و به صورت سیگنال‌های الکترونیکی منتقل خواهد شد. البته بخشی از این کار در شرکت‌های فرعی در گذشته انجام شده است که برای مثال دیسپچینگ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی که اطلاعات مربوط به انبارهای نفت، میزان بارگیری نفتکش‌ها،مقدار فرآورده‌های توزیعی و ...  ثبت کرده و به‌طور آنلاین در دسترس قرار می‌دهد،‌ از آن جمله است.

وی تصریح کرد: در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت هم پروژه دیسپچینگ تعریف شده و در دست اقدام است که از طریق آن اطلاعات مربوط به انتقال خطوط لوله به صورت سیستمی و مکانیزه در دسترس خواهد بود.

جمشیدی با اشاره به زمان‌بر بودن این پروژه گفت: در بحث اتصال حوزه تولید و پالایشگاه‌ها به این سیستم، خوشبختانه اکثر پالایشگاه‌ها سیستم‌های جدید و به‌روزی دارند که همه اطلاعات مربوط به فرآورده‌ها و مبادلات نفتی آنها آنجا به صورت پکیج اطلاعاتی و سیگنال وجود دارد و با راه‌اندازی سامانه اصلی، این سامانه‌ها به سامانه مرکزی متصل خواهند شد.

رصد قاچاق فرآورده‌های نفتی با سامانه دیسپچینگ شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

رئیس اداره بازرسی فنی و هماهنگی مبادلات فرآورده‌های نفتی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، خارج شدن از حالت جزیره‌ای، تجمیع و تجزیه و تحلیل اطلاعات، یکپارچه‌سازی اطلاعات زنجیره تولید تا انتقال و توزیع فرآورده و اطلاعات لحظه‌ای و دقیق آنلاین را از جمله محاسن این سامانه عنوان کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین خواص این سامانه، جلوگیری از اتلاف و ضایعاتی است که امکان دارد در زنجیره تولید و توزیع فرآورده‌های نفتی وجود داشته باشد.

 جمشیدی مهم‌ترین گام در کنترل قاچاق فرآورده‌های نفتی را وجود اطلاعات دقیق از میزان مبادلات عنوان کرد و افزود: از طریق این سامانه میزان تلفات و ضایعات احتمالی به‌طور دقیق مشخص شده و می‌توان عددی واقعی از مقدار فرآورده‌هایی که به صورت قاچاق از زنجیره خارج می‌شود، به دست آورد.

وی با اشاره به این که قاچاق فرآورده‌های نفتی معمولا خارج از زنجیره توزیع و انتقال فرآورده اتفاق می‌افتد، گفت: وقتی از میزان مصرف و مصرف‌کننده‌های نهایی از جمله مصرف‌کننده‌های عمده از جمله جایگاه‌ها و نیروگاه‌ها و صنایع و .... همچنین مصرف‌کنندگان جزء اطلاعات دقیق وجود داشته باشد،‌ می‌توان اختلاف واقعی مصرف و تولید و توزیع را استخراج کرد و عدد و رقم تلف شده یا قاچاق  را محاسبه و برای آن برنامه‌ریزی کرد.

جمشیدی با ابراز امیدواری نسبت به راه‌اندازی این سامانه در چند ماه آینده گفت: خوشبختانه برخی از زیرساخت‌های این سامانه وجود دارد و امیدواریم تا چند ماه آینده با همکاری حوزه مدیریت آی‌تی در شرکت پالایش و پخش به عنوان یکی از بازوهای اجرایی، بخشی از آن عملیاتی شود که البته تکمیل آن و اتصال همه زیرمجموعه‌ها به این سامانه با توجه به این که برخی از پالایشگاه‌های قدیمی به صورت دستی اطلاعات را ارسال می‌کنند، زمان‌بر است.

وی تاکید کرد: این سامانه با سامانه دیسپچینگ شرکت ملی گاز متفاوت است،‌ زیرا در شبکه توزیع گاز و حتی وزارت نیرو ما تنها با یک فرآورده روبه‌رو هستیم و با کنترل یک پارامتر می‌توان شبکه گاز را کنترل کرد، اما در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی انواع و اقسام فرآورده شامل هفت فرآورده اصلی و پنج فرآورده یارانه‌ای و دو فرآورده سوخت هوایی شامل ATK و جی تی ۴ و همچنین فرآورده‌های ویژه صنایع مختلف وجود دارد که جمع‌آوری و رصد همه این اطلاعات از حساسیت بیشتری برخوردار است. در این مبادلات نقش اداره ما هماهنگی و رصدکردن مبادلات است و همین طور برطرف کردن مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد.

بنا بر این گزارش، اداره بازرسی فنی و هماهنگی مبادلات فرآورده‌های نفتی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی دو مسئولیت بازرسی فنی شامل بحث‌های فنی شرکت‌های فرعی از جمله پالایشگاه‌ها و شرکت ملی پخش و خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و هماهنگی مبادلات فرآورده‌های نفتی را برعهده دارد.

 

منبع : شانا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.